Vádemelés

2024.05.15. 10:26

Táskájában és robogójával csempészte haza a festéket a munkahelyéről

Festéket lopott munkahelyéről, ezért – kisebb értékre folytatólagosan elkövetett lopás – miatt emeltek vádat a Békéscsabai Járási Ügyészségen egy 47 éves békéscsabai férfi ellen. A vádlott pénzbüntetésre számíthat.

Licska Balázs

A férfi 2006 óta festékkeverőként dolgozott egy békéscsabai nyomdaipari, csomagolástechnikai cégnél, innen lopott.

Lopás miatt emeltek vádat a munkahelyéről festékekkel távozó férfi ellen
Lopás miatt emeltek vádat a munkahelyéről festékekkel távozó férfi ellen. Illusztráció: Shutterstock

Az év elejétől többször, alkalmanként egy-négy doboz, 2,5 kilogrammos kiszerelésű, darabonként 5 600 forint értékű nyomdaipari festéket vitt el úgy, hogy azokat a táskájába és a robogója csomagtartójába tette, majd a műszak végén azokkal együtt hagyta el a telephelyet.

Így tervezte ezt február 6-án is, azonban akkor, amikor elment volna munkahelyéről, ellenőrizték, és elrejtve találtak nála négy doboz – piros, sárga, fekete és kék színű –, egyenként 2,5 kilogrammos kiszerelésű nyomdaipari festéket.

A férfi lakásán tartott házkutatás során további 35 doboz fekete, magenta, sárga és cián színű nyomdaipari festéket foglaltak le, azokat szintén – jogtalan eltulajdonítási szándékkal – vitte haza a munkahelyéről.

A vádlott a cégnek összesen 220 ezer forintos kárt okozott, amely azzal, hogy megtalálták nála és lefoglalták a festékeket, teljes mértékben megtérült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában