Választás

2024.05.15. 13:12

Itt mindenki polgármester akar lenni?

Akadnak olyan települések Békés vármegyében, ahol mondhatni mindenki polgármester szeretne lenni: öt, hat, sőt hét jelölt is indul a településvezetői székért.

Licska Balázs

Az önkormányzati választásokat június 9-én tartják hazánkban. A valasztas.hu adatai szerint akad több olyan település is Békésben, ahol öt vagy annál több polgármesterjelölt indul el.

polgármester, polgármesterjelöltek, szavazólap
Ha a polgármesterjelöltekről van szó, akkor Muronyban lesz a leghosszabb a szavazólap. Illusztráció: MW

Öt polgármesterjelölt száll ringbe

  • Dévaványán: a mostani településvezető, Valánszki Róbert továbbra is függetlenként újrázna, mellette négy független jelöltet – Bak Krisztián, Nyuzó Marietta, Szilágyi Ferenc, Kovács Mária – vettek nyilvántartásba.
  • Mezőberényben: a jelenlegi polgármester, Siklósi István függetlenként folytatná a munkát, mellette van három független – Babinszki János, Csollár Norbert, Dévényi Csilla –, illetve egy Mi Hazánk színeiben induló jelölt, Schultz Gábor.
  • Orosházán: a mostani vezető, Dávid Zoltán a Fidesz-KDNP színeiben vinné tovább a munkát. Egyik ellenfele, Raffai János a Válaszd Orosházát!–DK–Momentum–MSZP–Párbeszéd-Zöldek, a másik, dr. Szabó Ervin a Közösen Orosháza Városáért, a harmadik, Nagy Zsolt a Mi Hazánk jelöltje, a negyedik ellenlábasa, Simon Gábor pedig függetlenként meccsel.
  • Szarvason: ahol biztos, hogy új polgármester lesz, mivel az eddigi városvezető, Babák Mihály nem folytatja. A Fidesz-KDNP jelöltje Hodálik Pál, míg a You-Klub Egyesület Kovács Mátyást, a Mindenki Magyarországa Néppárt Regős Mátyást indítja, mellettük Gajdos Attila és dr. Lesfalvi Balázs függetlenként mérkőzik. 

Hat polgármesterjelölt indul

  • Bélmegyeren: a jelenlegi településvezető, Perecz Sándor a Fidesz-KDNP színeiben száll ringbe, mellette öten függetlenként mérkőznek meg: Lakatos János, Szántó Zoltán Sándorné, Balogh Dávid, Kásziánné Pelbát Nikoletta, Kovács János. 

Hét polgármesterjelölt indul

  • Muronyban: a mostani településvezető, a független Szegfű Gábor mellett ringbe száll további hat független jelölt is: P. Tóth István, Zsibrita János, Ilyés Zoltán, Fekete Ferenc Zoltán, Egeresi Imre, Rajki-Tóth Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában