Gazdafórum

2024.05.15. 11:45

A gazdák kapjanak helyben híreket, ez történt Szénáson

Nagyszénáson rendeztek gazdafórumot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Igazgatóság és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) közös szervezésében kedden.

Csete Ilona

A rendezvénysorozat, amelynek a következő állomása volt a szénási, ahol tájékoztatták a gazdákat az agráriumot érintő változásokról, az uniós közös agrárpolitika reformjának az aktualitásairól. Az a cél, hogy minden gazda a lakóhelyéhez legközelebb kapjon hiteles és szakszerű tájékoztatást a gazdaságát érintő aktualitásokról.

gazdák, Nagyszénás volt a következő állomása a gazdafórumok sorozatának
Nagyszénásra várták a gazdákat fórumra. A szerző felvétele

Brlázs Róbert, az orosházi gazdakör vezetője köszöntőjében elmondta, jó a kapcsolatuk a környék gazdaszervezeteivel, örömmel látta jelenlétüket ezen a fórumon is. 

– Ritka esemény, hogy Nagyszénás adjon helyet egy ilyen nagyszabású fórumnak. Olyan világot élünk, amelyben szükséges a hiteles és konkrét információ. Ez a legjobb alkalom, hiszen az Agrárminisztérium főosztályvezetője, Nagy Attila személyesen mondja el a vidékfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos információit, Jakab István, a MAGOSZ elnöke a közös agrárpolitika témában hozta el nekünk a legfrissebb híreket. Minden gazdának egyforma kérdései vannak Orosházán, Nagyszénáson: keresik a válaszokat arra, mi várható, mi lesz a jövő. Senki helyett döntéseket nem hozhatunk, ám iránymutatást tudunk adni pályázatokról, fejlesztésekről. És ösztönözzük a gazdákat arra, hogy össze kell fogni. A gazdakör is ezt szorgalmazza, hiszen ez a jövő – tette hozzá az orosházi gazdakör vezetője.

Jakab István úgy fogalmazott, nincs kis és nagy település, csak gazda van, vidék van, termelés van hasonló problémákkal.  A klímaváltozás okozta gondokról és minden másról is őszintén, nyíltan kell beszélni – mondta szerkesztőségünknek az előadása előtt Jakab István. Majd kiemelte: kezdeményezte, hogy a tartós csapadékhiány miatt meg kell tenni mielőbb a szükséges intézkedéseket, hogy a gazdák ingyenesen tudjanak öntözővízhez jutni bejelentés alapján. De számos, más témáról is szót ejtett a nagyszénási fórumon, ahol a földügyi aktualitásokról szintén volt előadás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában