Közlekedik a család

2024.05.01. 19:22

A főnyereményért, egy autóért vetélkednek Békésben is

Interneten és még a verseny napján, a békéscsabai helyszínen is lehet jelentkezni a népszerű vetélkedőre, amelynek fődíja egy személygépkocsi. Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, Békésben június 1-jén 9 és 13 óra között lesz alkalmuk a vállalkozó kedvű családoknak arra, hogy összemérjék tudásukat.

Nyemcsok László

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőjét. Az országos döntőn minden évben a vármegyei versenyeken legjobban teljesítő csapatok vesznek részt.

közlekedik, család, vetélkedő, közlekedésbiztonság
A Közlekedik a család vetélkedő minden évben népszerű. Fotó: Illusztráció: MW-archív

– Békésben június 1-jén 9 és 13 óra között lesz alkalmuk a vállalkozó kedvű családoknak arra, hogy összemérjék tudásukat – hangsúlyozta Szombati Andrea. – A szervezők a közlekedéssel kapcsolatos, játékos és szórakoztató feladatokkal a békéscsabai Škoda-márkakereskedésben, a Szarvasi út 74. szám alatt várják majd az érdeklődőket.

A főkapitányság sajtószóvivője kitért arra, a kiírás szerint a két szülő mellett legalább egy 6 és 17 év közötti gyermeknek is részt kell vennie a versenyben. Feltétel, hogy legalább az egyik szülő rendelkezzen érvényes, „B” kategóriás vezetői engedéllyel. A megmérettetésen a közlekedési szabályokra, az elsősegélynyújtásra és a rendőri karjelzésekre vonatkozó kérdések, gyakorlati feladatok is szerepelnek. A versenyen legjobban teljesítő család képviseli majd vármegyénket az országos döntőn, amelynek fődíja egy Škoda Scala személygépkocsi.

A „Közlekedik a család” vetélkedő részleteiről, a területi versenyek időpontjairól és a jelentkezés feltételeiről minden információt megtalálnak előzetesen, a program weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában