hírek, képek, témák - Mi legyen az újság?

Padra piszkító hajléktalanok miatt akadtak ki a csabaiak

2016. október 23.

Délben már az utcán iszogattak, majd a padon ülők közül az egyik hirtelen megfordult, és a szemben lévő üzlet előtti padra hányt. Békéscsaba központja élvezhetetlen - nem is olyan rég’ még ilyen hozzászólásokat lehetett olvasni a belvárosban „dorbézoló” hajléktalanok kapcsán egy, a megyeszékhelyhez kötődő Facebook-csoportban. De mi a helyzet most?

"Megdöglesz!" - mi számít jogos védelemnek?

2016. szeptember 21.

MI LEGYEN AZ ÚJSÁG? | A jogtalan támadás elhárításához való jogot az Alaptörvényben rögzítették, a jogos védelmet pedig a Büntető törvénykönyvben szabályozzák. Fontos az is többek között, hogy a jogos védelmi helyzet csak addig áll fenn, amíg a megtámadott fél alappal tarthat a támadás folytatásától.

Jövőre kezdődhet a Szeged-Gyula vonal fejlesztése

2016. augusztus 18.

Jövőre kezdődhet a Szeged-Gyula vonal fejlesztése

Várhatóan idén év végén kezdődhet el a Szeged-Gyula vasútvonal korszerűsítésének tervezése, míg a kivitelezési munkák előreláthatólag 2017. év végén indulhatnak el. A fejlesztés több szempontból is előnyösen érintheti térségünket.

Az olvasó kérdez, a polgármester válaszol

2016. július 17.

Az olvasó kérdez, a polgármester válaszol

Szarvas Péternek, Békéscsaba polgármesterének tehettek fel kérdéseket az elmúlt hetekben hírportálunk, a Beol.hu olvasói. Az érdeklődők arra is szavaztak, hogy a rengeteg beérkezett felvetésből melyeket válaszolja meg a városvezető.

Járhatatlanná váltak a kerékpárutak az esőzések után

2016. július 11.

Járhatatlanná váltak a kerékpárutak az esőzések után

Nem lehetett a nagy mennyiségben lezúdult csapadék miatt Békéscsabán több bicikliúton sem közlekedni, pedig némelyiket csak nemrég adták át – fogalmazott egy olvasónk, aki a BEOL.hu hírportálon jelezte a problémát. A városházán azt mondták, hogy a kerékpárutakat lejtéssel és csapadékvíz-elvezetéssel terveztetik meg, és hogy fél órán belül megszűnnek általában az elöntések.

Egyre közelebb az M44-es gyorsúthoz

2016. július 2.

Egyre közelebb az M44-es gyorsúthoz

Újabb biztató hírek láttak napvilágot az M44-es gyorsúttal kapcsolatban. Mint azt Gajda Róberttől, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottól megtudtuk, a Tiszakürt-Kondoros szakaszra zajlik a közbeszerzési eljárás, előreláthatólag szeptember-októberben írják alá a szerződést a kivitelezővel, és ezt követően adják majd át a munkaterületet. A Kondoros-Békéscsaba szakaszra pedig várhatóan egy hónapon belül a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Békés Megyei Kormányhivatal kiadja az építési engedélyt.

Egykor hotel volt, mára már óriási hirdetőtábla

2016. június 28.

Egykor hotel volt, mára már óriási hirdetőtábla

Több mint másfél éve holland befektetők kezébe került a Körös Hotel egykori épülete. Ugyan voltak kisebb munkálatok, illetve körbekerítették, letakarták az ingatlant, túl sok változás nem történt, jelenleg hatalmas hirdetőfelületként funkcionál. Állítólag egy vállalkozón áll és bukik, hogy mikor kezdődik el a fejlesztés, mivel egy bizonyos területet nem sikerült tőlük megvenni.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér