hírek, képek, témák - Kisváros - Kultúra

Argo 2 a gyulai várszínházban

2015. november 2.

November 10-én a Gyulai Várszínház Kamaratermében tartják az Argo 2 című akció-vígjáték díszbemutatóját, ahol Kovács Lajossal és Árpa Attilával is találkozhatnak az érdeklődők. (x)

November a gyulai várszínházban

2015. október 29.

A Kamarateremben november 27-ig nézhető meg az a fotókiállítás, amelyen Keleti Éva, érdemes és kiváló művész, a magyar fotóművészet nagyasszonyának képeit láthatják a Kamaragalériában. 40 színészportré tekinthető meg a kiállításon a 60-as évektől napjainkig, amelyeken a legjelesebb magyar színészek jelennek meg Latinovits Zoltántól Darvas Ivánon át Törőcsik Mariig. (x)

Több mint 26 ezer néző a Várszínházban

2015. augusztus 6.

Több mint 26 ezren látogattak ki a Gyulai Várszínház 52. évadára, mintegy ezerrel többen, mint tavaly – közölte az évadot értékelő csütörtöki sajtótájékoztatóján Gedeon József igazgató.

Újra hazai pályán játszott Kovács Vanda

2015. július 28.

Korábban alakította egyebek mellett Csehov Három nővérének Irináját, Shakespeare Szent Ivánéji álom című vígjátékának Hermiáját, a West Side Story Anitáját, de játszott olyan filmekben, mint a Csinibaba, a Zimmer Feri, és olyan sorozatokban, mint a Fapad és a Tűzvonalban. A múlt héten a Várszínház ősbemutatójában, a Kazohiniában láthatta a közönség Kovács Vandát. A gyulai születésű és a városhoz ma is ezer szállal kötődő színművésznővel az előadások után beszélgettünk.

Jazz és Blues fesztivál világsztárokkal, Gyulán

2015. július 17.

VÁRSZÍNHÁZ | Ismét jazz és blues zenész sztárok a Gyulai Várszínházban: XXIV. Gyulai Vár Jazz Fesztivál július 18-án és X. Vár Blues Fesztivál július 19-én.

Ezrek voltak kíváncsiak a gyulai Shakespeare Fesztiválra

2015. július 13.

Ezrek voltak kíváncsiak a gyulai Shakespeare Fesztiválra

Mintegy 3500-an látták a vasárnap véget ért XI. Shakespeare Fesztivál programjait. A legnagyobb sikert a Kínai Nemzeti Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata és a brit The Flanagan Collective előadása aratta - tájékoztatta hétfőn közleményben az MTI-t a Gyulai Várszínház.

Ünnepi könyvhéttől hangos az egész megye

2015. június 4.

Megyeszerte, így Békéscsabán, Gyulán és Orosházán is megkezdődtek csütörtökön a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok rendezvényei.

Ősbemutatóra készül a Gyulai Várszínház

2015. május 8.

A gyulai születésű Szathmári Sándor regényének, a Kazohiniának az ősbemutatójára készül a Gyulai Várszínház az idei évadban – jelentette be pénteken sajtótájékoztatón a teátrum igazgatója.

Három új bemutatót tartanak idén a Várszínházban

2015. március 9.

Június 26-tól augusztus 9-ig rendezik meg a Gyulai Várszínház ötvenkettedik évadát a fürdővárosban — jelentette be hétfő délelőtti sajtótájékoztatón Gedeon József.

Debreceni főszerepben a gyulai tehetség

2015. január 17.

Debreceni főszerepben a gyulai tehetség

Óriási sikerrel mutatta be kedden a debreceni Csokonai Nemzeti Színház a Benedek Elek meséi alapján összeállított Tűzrőlpattant Tündérország című családi musicalt. A darab egyik főszerepét a gyulai kötődésű Beszterczey Attila alakítja, aki egyébként családjával hamarosan hazaköltözik a békési fürdővárosba.

| 1 - 10 | 11 - 20 | 21 - 30 | 31 - 40 | 41 - 50 | 51 - 60 ... | >>

Gyula a Youtube-on

Megyei Piactér