Nagy ízvadászat

Idén is folytatódik a Nagy Ízvadászat, a Békés Megyei Hírlap gasztronómiai sorozata.
Pályázzon kedvenc receptjével!

Harcsafilé sajtmártással

Hozzávalók:

  • 10 személyre: 2 kg harcsafilé
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 5 dl tejszín
  • 2 db tubusos medvesajt
  • 30 dkg füstölt sajt
  • 50 dkg penne tészta
  • liszt
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 db citrom.

az előkészített, fűszerezett harcsaszeleteket lisztbe forgatjuk és a forró vajban elősütjük. A visszamaradt vajban megpirítjuk a megtisztított gombát, ízesítjük sóval, borssal, majd zsírjára pirítjuk. Ezután beletesszük a medvesajtot, a tejszínt és az elősütött harcsaszeleteket, majd tíz percig főzzük. Kifőzzük a penne tésztát, leszűrjük, majd kevés olívaolajat keverünk hozzá. A tésztára helyezzük a harcsaszeleteket, bőven teszünk a tetejére a gombás-tejszínes sajtmártásból és megszórjuk a lereszelt sajttal, majd előmelegített sütőben pár perc alatt rápirítjuk. Végül frissen aprított petrezselyem zöldjével szórjuk meg és citromkarikával tálaljuk.

Beküldő: Kádi Sándor, BÉKÉSCSABA

Harcsafilé sajtmártással

Receptkereső

Keresés a Nagy Ízvadászat 2007. évi receptjei között

Keresett kifejezés:
Megyei Piactér