Hírek

2006.03.04. 14:34

Áder János a kátyúk eltüntetését kérte számon

Az ország és a főváros közútjain található kátyúk eltüntetésére tett miniszterelnöki ígéret teljesítését kérte számon a kormányfőn Áder János szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

BAMA

A gazdasági  minisztérium politikai államtitkára ugyanakkor arra hívta fel a  figyelmet, hogy január közepe óta több mint 25 ezer kátyút  javítottak ki.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője egy televíziós felvétel bejátszásával idézte fel Gyurcsány Ferenc január 6-án tett ígéretét,  miszerint, ha az e célra fenntartott zöldszámon bejelentés érkezik,  egy-két órán belül kijavítják a kátyúkat.

Mint hozzátette: a felvételen jól láthatóan a kormányfő mögött álló Vajda Pál főpolgármester-helyettes öt nappal később azt  nyilatkozta, nem felel meg a valóságnak, hogy a kormányfő azt  ígérte, két órán belül kijavítják a kátyúkat a főváros és az ország közútjain.

Áder János feltette a kérdést: mit kíván tenni a kormányfő a hátralévő időben azért, ha nem is egy-két órán belül, de legalább egy-két nap alatt eltüntessék a legnagyobb balesetveszélyt jelentő  kátyúkat a közutakról. Kíváncsi volt arra is, mit kíván tenni a  miniszterelnök azért, hogy a mögötte két méterre álló párttársa ne  tagadja le azt, amit öt nappal korábban mondott.

A frakcióvezető két napilap adataira hivatkozva azt mondta, naponta mintegy 700 úthiba keletkezik és 300-400 kátyút tudnak eltüntetni. Az év első két hónapjában 20 ezer kátyú keletkezett az utakon. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!