Friss hírek

2006.01.25. 15:10

Országgyűlési képviselő a Big Brother-ben

Három hete a Big Brother-házban él a brit parlament egyik képviselője. Rossz nyelvek szerint a renitens honatya már több időt töltött el a valóságshow-ban, mint az országgyűlés ülésein összesen. A választói háborognak.

BAMA

A London legszegényebb választókörzetét képviselő 51 éves George Galloway híres a különcségeiről. Bár 2003-ban kilépett a Munkáspártból és Tony Blair miniszterelnököt háborús árulónak titulálta, választóinak azt ígérte, nem hagyja cserben őket. Körzetének lakói azonban éppen ebben kezdenek kételkedni. Mert Galloway tavaly májusi megválasztása óta 112 parlamenti szavazásból mindössze 18-on vett részt, ami a legrosszabb teljesítmény a 646 tagú brit országgyűlésben.

Ehelyett Galloway inkább a valóságshow-ban üti el az idejét. De még ott is túltesz mindenkin. A napi négymillió nézőt vonzó műsorban a képviselő úr olyan disznó kifejezéseket használ, hogy a program rendezői nem győzik kisípolni szavait. A választók azonban állítólag akkor rendültek meg igazán, amikor Galloway macskát utánozva, négykézlábra állva evett az egyik női villalakó tenyeréből. Egyébként nőimádatáról is híres. Egyik közel-keleti hivatalos útja után állítólag úgy nyilatkozott: a delegáció minden női tagját sikerült testközelből megismernie. Addig, amíg a honatya csak arról volt ismert, hogy imádja a drága öltönyöket, a kubai szivart és a nőket, még nem volt nagy baj. A választók mostanában azonban kezdik nevetségesnek és felháborítónak találni a viselkedését. Márpedig, akit nem lehet komolyan venni, az halott embernek számít a poltikában - legalábbis Angliában. Rá is ragasztották újabban a Galloway-re hasonlító gúnynevet: "Goneaway", ami azt jelenti: eltávozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!