Közélet

2006.03.07. 15:25

A szolgáltatásban többen keresik a boldogulást

Az APEH Békés Megyei Igazgatósága adatai szerint Békésben egyre csökken a hagyományos ipari, mezőgazdasági tevékenységet választók, végzők aránya.

(o)

Nő viszont a személyi és gazdasági szolgáltatásból, ingatlanügyletek bonyolításából megélni akarók száma, lassan már vetekszik a korábbi években legnépszerűbb tevékenységgel, a kereskedelemmel. Békés megye gazdálkodó szervezeteinek (jellemzően társas vállalkozásainak) és egyéni vállalkozásainak, valamint önálló tevékenységet folytató adószámos magánszemélyeinek száma tavaly év végén meghaladta a százezret. Ez az előző esztendőhöz mérten 6 százalékos növekedést jelent — tájékoztatta lapunkat az APEH Békés Megyei Igazgatósága.

Ugyanakkor, a százezren belül a ténylegesen működő, a költségvetés számára potenciális adófizető csupán 36 ezer 248 adóalany. Ezen adózói kör növekedése az előző évhez mérten 10,2 százalék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!