Hírek

2006.03.06. 13:17

Elkapták a pótkocsis tolvajokat

Egy kamion megrakott pótkocsiját "elkötve", hatvanhat millió forint értékben loptak személyi számítógépeket egy szombathelyi cég telephelyéről. A tetteseket sikerült elfognia a rendőrségnek - jelentették be hétfőn a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon.

BAMA

Hatszázhuszonnégy asztali számítógépet loptak el a tettesek, akik közül hatan előzetes letartóztatásban, négyen szabadlábon védekezhetnek. A tettesek előzőleg Sopronban egy nyerges vontatót loptak el, majd azzal Szombathelyre hajtottak, és a cég telephelyén egyszerűen "ráakasztottak" a számítógépekkel teli pótkocsira. Kilépéskor a telep őrei a szállítmányt nem ellenőrizték. Szeleste községben egy kamion parkolóban ellenőrizték, nincs-e a rakomány között nyomkövető. Budapesten béreltek egy raktárt, ahol hajléktalanokkal pakoltatták le az árut. Az asztali számítógépeket szétszerelve, alkatrészenként értékesítették. A rendőrök először az orgazdákat és a raktárt találták meg, majd elfogták a bűnözői csoport többi tagját, akik között egy szír állampolgár is volt. A számítógép alkatrészeket és a félig szintén szétszerelt pótkocsit is sikerült megtalálnia a rendőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!