Hírek

2006.03.02. 00:00

Az egész országban biztosított a mentés

Lezárult a krízishelyzet a hazai légi mentésben, miután szerdán szolgálatba állították a franciaországi nagyjavításból visszaérkezett két AS-350 típusú mentőhelikoptert.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="303"] A helikopterek korszerűsítése több mint 400 millió forintba került
[/caption] A két gép korszerűsítése több mint 400 millió forintba került. Az egyik helikopter a budaörsi, a másik a debreceni bázison állomásozik majd – hangsúlyozta Takács Zoltán. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója elmondta,  a hajdúsági megyeszékhelyen működő helikopter a hét végétől Pécsett teljesít majd szolgálatot, így a miskolci és a pápai flottával kiegészülve már csaknem az egész ország területén biztosított a légi mentés. Júniusban kijelölik a hatodik bázist is, amely a dél-alföldi régióért lesz felelős – jelentette be Juhász László. Az OMSZ Légimentő Kht. ügyvezető igazgatója elárulta, hogy a Szeged, Szentes, Kiskunfélegyháza közül kerül ki a győztes város. A mentőszolgálat tulajdonában lévő nyolc helikopter üzemeltetője a közhasznú társaság lesz. „Nem kívánunk újra alvállalkozókkal szerződni” – célzott Takács Zoltán a BASe Kft.-vel rosszul sikerült kapcsolatra. Az OMSZ január 10-én bontotta fel a céggel kötött szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!