Hírek

2006.02.20. 00:00

Sikeres kényszerleszállás a Ferihegyi repülőtéren

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen a török AtlasJet repülőgépe vasárnap reggel hét óra húsz perckor.

Bánky B.

„A fedélzeten 144-en utaztak, senki sem sérült meg” – mondta Fórika Ibolya, a Budapest Airport szóvivője. A törökországi Antaliából a németországi Drezdába tartó járat pilótája hajtóműhiba miatt landolt a magyar repülőtéren. Az Airbus 320 típusú török gépet a hangárba kísérték, ahol műszaki állapotát valószínűleg hosszasan és alaposan megvizsgálják. Kényszerleszállás esetén a Budapest Airport feladata mindössze annyi, hogy a gépet biztonságosan a földre tegye, ezért az utasokról bővebb információkat nem tudott adni a légikikötő szóvivője.

A török repülő utasai egy másik géppel folytathatták útjukat vasárnap kora délután: ezt a török légitársaság küldte a pórul járt turistákért. „Mivel a charter-légitársaságnak Magyarországon nincs képviselete, nem lehet tudni, melyik megoldást választották – közölte Fórika Ibolya. Hozzátette: Annyi azonban bizonyos, hogy az utasoknak nem esett bajuk.”  

Bánky B. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!