Friss hírek

2006.02.10. 08:17

Csecsemőket adtak-vettek

Bulgáriában öt személyt tartóztatott le a rendőrség annak alapos gyanúja miatt, hogy szegény sorban élő nőket beszéltek rá: adják el gyermekeiket görög családoknak.

BAMA

A gyanúsítottak a nyomorúságos körülmények között élő nőket meggyőzték, hogy a szomszédos Görögországban szüljék meg babájukat, majd adják el az újszülöttet örökbefogadó görög családoknak. A Szliven és Burgasz városokban letartóztatottak nemcsak a rábeszélést, de a kényszerítés eszközeit is latba vetették, hogy meggyőzzék a várandós nőket, írja a belgrádi B92.

A gyermekkereskedők csecsemőnként 15 000 eurót kaptak, állítják a bolgár rendőrség illetékesei. A gyanúsítottak a nőket a terhesség utolsó hónapjaiban Görögországba vitték, ahol a szülés is lezajlott. Ezt követően az anyák görög bíróság előtt tettek nyilatkozatot arról, hogy lemondanak gyermekükről. Előfordult, hogy az anyákat idő előtti szülésre kényszerítették; így ugyanis kevesebbet kellett költeni lakhatásuk és ellátásuk biztosítására.

A most letartóztatott csoport 2004 óta legalább 13 esetben követte el ezt a bűncselekményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!