Hírek

2006.02.07. 14:14

Megússza élve az üzletember-gyilkos kutya?

A bukaresti ügyészség jelenleg még nem mondta ki, hogy egyértelműen a Boschito néven elhíresült kóbor kutya harapása okozta Hadzsime Hori japán üzletember halálát január 29-én.

BAMA

Az ügyészek csak a vizsgálat lezárultáig kaptak felmentést az alól a fővárosi rendelet alól, mely szerint a befogott kóbor ebeket 14 nap után kötelezően el kell altatni.

A kutya védelmében két állatvédő szervezet, a Brunopet és a Cutu-Cutu is fellépett. Ez utóbbi intézmény elnöke, Marcela Lungu a 3. kerületi bíróság határozatával jelentkezett az Állatfelügyeleti Hatóság (ASA) irodájában: a rendelet kimondja, az emberek megtámadásával gyanúsított állatokat a vizsgálat lezárultáig kötelező életben tartani. “Azután örökbe akarjuk fogadni őket” – közölte Lungu.

Az állatvédők legfőbb érve Boschito védelmében az, hogy tudomásuk szerint sehol a világon nem ölt meg egy kóbor eb egyedül egy embert. A törvényszéki orvostani intézet jelentése szerint az állat egy létfontosságú lábartériát harapott át, mikor az üzletembert a kormánypalota tőszomszédságában megtámadta.

A kutyabarát egyesületek most azt közölték: ha az ebet vétkesnek találják, “ellenvizsgálatot” kérnek. Az ASA két sintértelepén összesen 850 kutyát tartanak jelenleg befogva. A sintérek az utóbbi héten több mint 500 ebet gyűjtöttek be Bukarest utcáiról, közülük 218-at elaltattak, 73-nak viszont akadt gazdája. (libertatea)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!