Hírek

2006.02.02. 00:00

Két és fél milliós adomány a Kiskegyedtől

Két és fél millió forinttal járult hozzá az Axel Springer Budapest Kiadói Kft. a mellrák elleni küzdelemhez. A pénzt a Kiskegyed olvasói „adták össze”: a kiadó a női hetilap tavalyi 49. és 50. heti számainak minden egyes eladott áruspéldányának árából 10 forintot juttatott az Egészség Hídja Összefogásnak.

Nagy Tünde

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Két és fél millió „fontos” forint – aki átadja: dr. Király Mária gazdasági igazgató és Bokor Klára főszerkesztő (jobbra), aki átveszi: dr. Dobrev
[/caption]Világszerte évente mintegy egymillióan halnak meg mellrákban – Magyarországon 2004-ben 2316 nő halálát okozta a betegség. Nemcsak az időseket fenyegeti a kór – már a harmincas korosztály is veszélyeztetett. Pedig az idejében felismert rosszindulatú tumorok nagy százaléka jól kezelhető.

„A diagnózis felállításakor természetes a pánik, de utána szembe kell nézni a tényekkel. Csak így győzhető le a rák!” – mondta az eseményen Dobrev Klára, a kormányfő felesége, amikor az Axel Springer-Budapest Kiadói Kft. nevében dr. Király Mária gazdasági igazgató átnyújtotta a pénzt az összefogás főkoordinátorának, Körtvélyes Évának.

– A legkedveltebb, legolvasottabb magazin, a Kiskegyed mindig fontosnak tartotta, hogy felkarolja az egészség megőrzésével és a betegség gyógyításával kapcsolatos kezdeményezéseket. – Közvetítésünkkel legalább kétmillió nőhöz jutnak el az egészség megőrzéséről, a felülvizsgálatok fontosságáról, a helyes életvitelről szóló információk – hangzott el.

Az adományért köszönetet mondó Körtvélyes Éva szerint a jelentős médiatámogatás is oka, hogy a 2002. január és 2005 áprilisa között mammográfiára hívott 2113253 nő mintegy 60 százaléka meg is jelent a szűrésen. A civil szervezeteket, gazdasági vállalkozásokat, intézményeket maga mellé állító kezdeményezés Nancy Goodman Brinker volt magyarországi USA-nagykövet kezdeményezésére alakult – a politikus maga is küzdött a kegyetlen kórral, sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!