Hírek

2006.02.01. 13:00

Csak 11 nemzeti vízumot adtak ki

Januárban az érintett négy országban összesen 44-en nyújtottak be kérelmet nemzeti vízumra, közülük 11-nek ki is állították az okmányt.

BAMA

A statisztikák szerint a vízum megszerzésének feltételeiről januárban 2377-en érdeklődtek, a legtöbben Ukrajnából – közölte Polgár Viktor külügyi szóvivő Budapesten.

"Azt szeretnénk, ha az érdeklődések és a benyújtott kérelmek aránya a jövőben javulna" - mondta a szóvivő, aki szerint a nemzeti vízum jelentősége Magyarországnak a schengeni rendszerhez történő csatlakozása után nő majd meg.

Kérdésre válaszolva Polgár Viktor hangsúlyozta: nincs tudomása arról, hogy eddig bárki nemzeti vízum kérelmét elutasították volna, ugyanakkor a tizenöt napos ügyintézési határidőt meg kell várni a jelentkezőknek.

Az új speciális tartózkodási vízum többszöri beutazásra jogosít, és három hónapnál hosszabb tartózkodást tesz lehetővé. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!