Közélet

2006.01.31. 11:24

Igazodnak a piac igényeihez

A változó piaci igényekhez igazodva idén két új alapszakot is indít a Tessedik Sámuel Főiskola szarvasi, Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Kara, tájékoztatta kedden szerkesztőségünket dr. Bukovinszky László, kari főigazgató.

(j)

Elmondta, hogy a hagyományosan népszerű környezetgazdálkodási agrármérnöki szak mellett a mezőtúri kar kiválása után Szarvason viszik tovább a mezőgazdasági mérnöki szakot. A főigazgató úgy véli, a vidékfejlesztés, ezen belül az ökonómia, a turizmus a következő évtizedek "slágertémája" lehet, éppen ezért indítják útjára a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szakot. Az e szakon végző hallgatók minden bizonnyal megtalálják majd a számításukat a munka világában -, hangsúlyozta a főigazgató.
Dr. Bukovinszky László rámutatott arra is, hogy Szarvason kiemelkedően jó a szakmai képzési háttér. A Halászati és Öntözési Kutatóintézet, a Körös-Maros Nemzeti Park, az arborétum és a nagy mezőgazdasági üzemek, mint például a Pioneer Hi-Bred Rt. kiváló lehetőségeket biztosítanak arra, hogy hallgatóik a gyakorlatban is mélyebb ismereteket szerezzenek leendő szakmájukról.

(j) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!