Hírek

2006.01.29. 15:34

Lakástűz tombolt a budapesti éjszakában

Tűz ütött ki vasárnap hajnalban egy budapesti tízemeletes épület hatodik emeletén lévő lakásban, amelynek mindhárom szobája teljesen kiégett.

Vég M.

Az óbudai Bálint György utcába 17 kocsival és mintegy 70 emberrel még éppen idejében érkeztek ki a tűzoltók, hiszen az égő lakás ablakában egy fiatal nő várta a segítséget. A közel húsz méteres magasságból végül egy létra felállításával sikerült lehozni, ám korábban másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A lángba borult lakásból egy középkorú nő és egy fiatal fiú sértetlenül kimenekült. További 11 lakót kórházba kellet szállítani, többségüknél füstmérgezést állapítottak meg.

A nagy hőtől a radiátorok megolvadtak, és így a víz és a füst egyaránt komoly károkat okozott a lépcsőházban – mondta Molnár Péter. A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője tájékoztatása szerint a veszélyeztetett lakókat kimenekítették, és ideiglenesen két, a BKV-tól kért csuklós buszban helyezték el őket. A családok végül több órás várakozás után költözhettek vissza otthonaikba. A tűz okát vizsgálják, nyoma azonban még valószínűleg sokáig ott lesz a kormos falakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!