Hírek

2006.01.23. 00:00

Rendőrt gázolt az ámokfutó

Lövésekkel állították meg azt a nőt, aki autójával elgázolt egy őt igazoltató rendőrt. Az ámokfutó autós a forgalommal szemben próbált elmenekülni a helyszínről.

Tibay Gábor

Több lövéssel állították meg a rendőrök azt az ámokfutó autóst, aki tegnap az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszánál próbált elmenekülni az őt igazoltatók elől. A rendőrség sajtóügyeletese az eset után azt mondta, miután kilőtték autója kerekeit, a feltartóztatott aszszony a helyszínen nem tudott ésszerű magyarázatot adni tettére. Az asszonyt tegnap délelőtt a szigetszentmiklósi rendőrök próbálták megállítani, miután jelzéseket kaptak arról, hogy egy személyautó vezetője több közlekedési szabálysértést is elkövetett. A járőröknek sikerült az autós nyomára bukkanni, majd
az M5-ös bevezető szakaszán megpróbálták megállítani – ez elsőre sikerült is.
A kecskeméti asszony azonban a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem volt hajlandó kiszállni autójából. Bezárta az ajtókat, majd hátramenetbe kapcsolt, nekitolatott egy másik autónak. Menekülése közben elsodorta az egyik intézkedő rendőrt. A balesetet szenvedett járőr könnyebben megsérült. Az aszszony ezután menekülőre fogta: a forgalommal szemben indult el az úton. Az egyik rendőr azonban több lövést adott le a kocsi kerekére, így hamarosan sikerült megállítani a járművet.
Az autó ablakát is be kellett törniük a rendőröknek, hogy kiszedhessék az ámokfutót az egyébként lezárt kocsiból.
Arról továbbra sincs hír, hogy az asszony miért kezdett menekülésbe. A történteket és a leadott lövéseket a hatóságok kivizsgálják: a rendőrségi törvény szerint ugyanakkor fegyverhasználatnak csak személyre leadott lövés minősül. Mivel a szabálytalankodó autós rendőrt ütött el, az ügy a továbbiakban az ügyészségi nyomozóhivatal hatáskörébe tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!