Friss hírek

2006.01.22. 16:45

60 ezer lakás fűtés nélkül

Milos Tomics, a Srbijagas közvállalat vezérigazgatója arra kéri az energiaügyi minisztériumot és a Szerbiai Villanygazdaságot (EPS), hogy adjanak ki parancsot az újvidéki hőerőmű beindítására, mert ellenkező esetben szétesik a városi távfűtő rendszer.

BAMA

Tomics vasárnapi sajtóértekezletén közölte, hogy január 18-a óta már több ízben fordultak ezzel a kéréssel a minisztériumhoz, de válasz azóta sem érkezett – jelentette a B92. Ha a mai nap folyamán nem indítják be a hőerőművet, akkor kedden 60 ezer újvidéki lakás marad fűtés mélkül – tette hozzá, írja a Vajdaság Ma hírportál.

Tomics elmagyarázta, hogy a napokig tartó fagypont alatti hidegek esetén nem működhet a távfűtés Újvidéken a hőerőmű nélkül, ami annak a következménye, hogy Oroszország 25%-kal csökkentette a gázszolgáltatást. A hőerőmű működése naponta 350 ezer köbméter földgáz megtakarítását jelentené. Belgrádban megtörtént az átállás földgázról pakurára, így ott nem lesz gond – tette hozzá Tomics a Beta szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!