Friss hírek

2005.12.05. 17:05

Kézzel másolta le a Harry Potter könyvet

Egy moldovai tinédzser kézzel másolta le J.K. Rowling Harry Potter és a félvér herceg című regényét.

BAMA

A 17 éves kisinyovi Szandra nyáron hiába áhítozott a varázslótanonc kalandjait ecsetelő hatodik kötetre, nem tudott összeszedni 50 dollárt, hogy meghozassa Londonból, amely nem volt kapható a moldovai fővárosban. A lánynak végül sikerült kölcsönvennie a kötetet és nekiállt, hogy lemásolja. Éjt nappallá téve dolgozott, hogy lemásolja a 607 oldalas regényt. Öt vastag füzetet írt tele, s tíz tollat használt el.

Szandra szerint a másolás megváltoztatta az életét. Miután a lányról riportot közölt az egyik helyi televíziós társaság, a hírt átvette az AP, majd foglalkozott vele a BBC és a CNN is. A moldovai tinédzsernek azóta számos barátja akadt az Egyesült Államokban, Indiában, Romániában, akikkel naponta e-mailezik. A helyi tévécsatorna pedig megajándékozta Szandrát a Harry Potter sorozat mind a hat kötetével, valamint kapott a lány egy DVD-lejátszót és négy Harry-Potter filmet is.

(mti/transindex)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!