hirdetés

2021.04.19. 06:00

Az iparkamaránál (BMKIK) idén is lehet jelentkezni mestervizsgára – május 31-ig

A felnőttképzési törvény változása miatt a kamara is felnőttképző intézménnyé vált. Lezajlott az engedélyeztetési eljárás, ennek következtében rendelkezik engedéllyel, hogy támogatott képzéseket indítson. Mesterképzést és gyakorlati oktatói képzést szervezhet a kamara. Ez az idei újdonság, a képzések tartalmi és formai lebonyolítására nincs hatással, várják az eddigiekhez hasonlóan a szakembereket, akik gyarapítani akarják tudásukat, vagy a szükséges végzettségeket kívánják megszerezni.

PR cikk

Tervezett mestervizsgák: autószerelő, autóelektronikai műszerész; festő, díszítő, mázoló, tapétázó; fodrász, gépi forgácsoló, hegesztő, karosszérialakatos, kézápoló és körömkozmetikus, speciális lábápoló, villanyszerelő (továbbá igény szerint).

Az önköltséges mestervizsgán való részvétel mellett az Innovációs és Technológiai Minisztérium (NFA-KA-ITM-16/2020/TK/02) által 80 %-ban támogatott mesterképzésen való részvételre is van mód, az alábbiak figyelembevételével.

A TÁMOGATÁS CÉLJA: a duális képzés keretében külső képzőhelyen gyakorlati oktatást végző szakemberek első mesterré válásának elősegítése.

A TÁMOGATOTT MESTERKÉPZÉSBE BEVONHATÓK KÖRE: elsősorban a duális képzésben szakképzési munkaszerződés, illetőleg tanulószerződés vagy együttműködési megállapodás keretében részt vevő duális képzőhelyen nyilvánított gyakorlati oktatók.

Azon leendő gyakorlati oktatók is bevonhatóak a támogatott mesterképzésbe és vizsgáztatásba, akik saját jogon vagy munkáltatójuk által kötelezettséget vállalnak arra, hogy gyakorlati oktatói tevékenységüket a mestervizsga letételét követően haladéktalanul megkezdik.

A mestervizsgára 2021. május 31-ig lehet a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál jelentkezni. Ebben az évben 50 fő támogatására van lehetősége a Békés Megyeri Kereskedelmi és Iparkamarának (BMKIK), ezért az igényeket a bejelentkezés sorrendjében, illetve a kialakult csoportlétszámok alapján tudjuk figyelembe venni. Ha a jelentkező nem nyeri el a támogatást, vagy nem kíván élni a támogatás lehetőségével, önköltséges áron csatlakozhat a mesterképzéshez és mestervizsgához.

A jelentkezés feltételeit megtalálja honlapunkon:

Ha egyéb kérdés merül fel a mestervizsgával kapcsolatosan, akkor a 66/324-976 vagy a 30/5900088 telefonszámon lehet felvenni a kapcsolatot a mestervizsga ügyintéző kollégával.

Engedélyszám: E/2021/000080 Nyilvántartási szám: B/2020/000685

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában