Hírek

2004.10.16. 08:04

Minden magyar csapat esélyes a továbbjutásra

A legjobb magyar együttes, a hat olimpiai bajnokot foglalkoztató Honvéd-Domino csak később kapcsolódik be az Euroliga küzdelmeibe, a Vasas Plaket és a Betonút-FTC azonban már bemutatkozott.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="288"] A labdáért nyúló Dávid (jobbra) az újpestiek egyik legjobbja eddig a LEN-kupában játszott mérkőzéseken
[/caption]A második selejtezőkörben érdekelt angyalföldiek – bár a sorsolás után igencsak aggódtak – az első találkozón bravúros egygólos győzelmet (9-8) arattak a szerb-montenegrói Kotor ellen a marseille-i tornán, majd kiütötték (13-1) az osztrák WBC Tirolt. Tegnap – lapzártánk után – Földi László vezetőedző együttese az olasz Bresciával mérkőzött sorsdöntő találkozón, hiszen egy újabb győzelem a csoportelsőséget jelenthette. Talán még nehezebb feladat jutott a nyáron a Katonással, Binderrel és Tóth Frankkal megerősített ferencvárosiaknak, akik tegnap – szintén lapzárta után – a Posillipóval szemben biztosíthatták be a továbbjutást Nisben. Az egyetlen Magyarországon szereplő csapat, a LEN-kupában játszó UTE-VB Leasing pénteken a Panionioszt fogadta. A görögök az újpestiekhez hasonlóan százszázalékos teljesítménynyel várták az összecsapást, amely a csoportelsőségről határozott. A hollandiai Amersfoortban pólózó Szeged-Beton VE a tegnap esti, Steaua Bucuresti elleni mérkőzés előtt még csak a kiesést jelentő negyedik helyen állt. Gyöngyösi András vezetőedző játékosainak ahhoz, hogy megmaradjon a remény, le kellett győzniük a románokat (14-7). A továbbjutásra azonban kevés esélyük van a szegedieknek, hiszen korábban kikaptak – igaz, csak egy góllal – Kásás Tamás klubjától, a Savonától, s a Partizan Beograd ellen sincs sok esélyük a győzelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!