hírek - Szülőföldem

Varázssugár az orosházi tudóstól

2010. január 12. 09:31

Dr. Bor Zsolt fizikus, akadémikus Orosházán született. Az édesapjára, Bor Pálra nagyon büszke kutató mindig meglátogatja szülőhelyét, ha Magyarországon jár. A világjáró akadémikussal a Táncsics gimnáziumban találkoztunk, ahol évtizedeken át tanított édesapja.

Focizás közben is muzsika szólt

2009. augusztus 19. 17:45

Muzsikus család gyermeke, ha nagy lesz, nem csoda, hogy szintén zenész. Egész életében klasszikusok szóltak körülötte. Fejes Tamás hegedűművész külföldi karrierjét itthoni gyökereinek és képzésének köszöni.

Tótkomlósról a Carnegie Hallba – interjú Szokolay Dongó Balázzsal

2009. április 3. 15:17

A tótkomlósi születésű népzenész, Szokolay Dongó Balázs Amerikában járt a közelmúltban. Palya Bea népdalénekessel meghódították New Yorkban a Carnegie Hall közönségét. A viharos elismerést a csendes hétköznapok követik. A dudaművész édesapaként látogatott Békéscsabára a közelmúltban.

A művészetek mecénása lett a székkutasi kisfiúból

2008. november 14. 15:04

A 40 milliárd forintos vagyonú, a húsz leggazdagabb magyar listáján szereplő Kovács Gáborról kevesen tudják, hogy Orosháza szomszédságában, a székkutasi tanyavilágban nőtt fel. Hamarabb tudott biliárdozni, mint a forintokat számolni. Szerencsés és mindig stratégiában gondolkodó embernek vallja magát. Nincsenek újgazdag allűrjei — erről is mesélt hazalátogatásakor.

Otthon csak gyerekhangon énekel – Somogyvári Tímea Zita énekművésszel beszélgettünk

2008. augusztus 7. 15:21

A táj kevésbé, inkább az emberi kapcsolatok jelentik a szülőföldet Somogyvári Tímea Zita számára. Az énekművész pályáját szüleinek és tanárainak köszöni.

Boldogságos, szegény csabai élet – múltidézés Sas Józseffel

2008. július 1. 18:00

Olyat mutatunk Sas Józsefnek, amilyet még sosem látott. Egy régi könyvet a békéscsabai színjátszás történetéről. Az 1939-es esztendő második, harmadik napjánál megállunk. Ekkor Békéscsabán rendezett az édesapja. Január 3-a egyébként is jeles dátum, s nem csak azért, mert a rendezőt meglátogatta a felesége. Ezen a napon itt ajándékozta meg őt egy fiúgyermekkel: Józseffel.

Orosházi rákkutató az amerikai hadseregben

2008. június 20. 15:15

Az orosházi Táncsics-gimnáziumban a negyedikesek mindegyike jól tudta, mi akar lenni. Dobi Albert azonban álmában sem hitte, hogy az amerikai katonák körében végez majd rákkutatást. A Táncsics biológia fakultációjára is azért jelentkezett, mert barátainak a többsége ezt választotta. A professzor napjainkban magyar állampolgárként megbecsült kutató az Amerikai Egyesült Államokban.

Amerika lecsapott az orosházi biológusra

2008. június 20. 14:56

Az orosházi Táncsics-gimnáziumban a negyedikesek mindegyike jól tudta, mi akar lenni. Dobi Albert azonban álmában sem hitte, hogy az amerikai katonák körében végez majd rákkutatást. A Táncsics biológia fakultációjára is azért jelentkezett, mert barátainak a többsége ezt választotta. A professzor napjainkban magyar állampolgárként megbecsült kutató az Amerikai Egyesült Államokban.

Csaba Gábor, a hivatalos vándor

2008. május 14. 14:32

Szülőföldjétől, Gyomaendrődtől majdnem húszezer kilométer távolságra, Ausztráliában él családjával Csaba Gábor. Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. A diplomata 2007 őszén költözött Canberrába, ahol néhány nap múlva át is adta megbízólevelét.

Világkarriert futott be a szarvasi irattáros

2008. május 6. 15:11

Tizenkét évesen már megkereste a kenyerét Fekete János, most, közel a kilencvenhez, még mindig dolgozik a Magyar Fejlesztési Bankban, mint a nemzetközi kapcsolatok főtanácsadója. A legtöbbet a feleségének köszönhet, aki ma is vigyáz férje egészségére. Szarvas nevének hallatán pedig ellágyul mindkettejük szíve. Innen indult ugyanis Fekete János furcsa karrierje.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér