Közélet

2015.08.28. 18:13

Hat idősek klubja újul meg Gyulán

— Csaknem 13 millió forintos ráfordítással hat idősek klubja és otthona újul meg ezekben a hetekben Gyulán — jelentette be a Temesvári úti Idősek Klubjánál megtartott péntek délelőtti sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő.

P. G.

A város polgármestere elmondta, hogy az intézmény-felújítási tervbe Alt Norbert alpolgármester kezdeményezésére került be az idősek otthonainak és klubjainak fejlesztése.

A felújítások finanszírozására az önkormányzat belső átcsoportosítással 5 millió forinttal megemelte az intézmény-felújítási keretet, amiből 6 millió 788 ezer 553 fordít a munkálatokra.

A fennmaradó 6 millió 151 ezer forintot a GDF Suez által fizetett 15 millió forintos kártérítésből fedezik. Ezt az összeget a gázszolgáltató azért fizeti a városnak, mert felmondta a korábbi szerződést. A bevételt az önkormányzat kizárólag energia-megtakarítási beruházásokra használja fel, az idősek klubjai esetében ilyen jellegű munkálatok is folynak a Galamb utcában, a Temesvári úton és a Széchenyi utcában.

Alt Norbert alpolgármester részletesen ismertette az érintett idősek otthonaiban és klubjaiban zajló felújítási munkák részleteit. Alt Norbert kiemelte: azokat az idősklubokat, amelyek nem szerepeltek az idei felújítási programban, várhatóan jövőre hozzák rendbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!