Közélet

2007.05.25. 16:31

A megújuló energiákra összpontosítanak Szarvason

Pénteken megnyitotta kapuit a II. Szarvas Expo, melynek helyszínéül ezúttal is a Petőfi utcai sportcsarnok szolgál.

l. j.

A háromnapos kiállítás és vásár keretében 58 vállalkozás (köztük 17 szarvasi illetve környékbeli) mutatkozik be — tudtuk meg Ribár Györgytől, a rendezvény szervezőjétől.
Az expóhoz egy szakmai konferencia is kapcsolódik, melynek fő témája a megújuló energiák jövőbeni hasznosítása. Ribár György elmondta: az ország különböző részeiből érkezett kiállítók óriási akciókkal kínálják a lakberendezési, ruházati és egyéb termékeket. Jó alkalom ez a vásár arra is (s ezt a tavaly megrendezett I. Szarvas Expo tapasztalatai is bizonyítják), hogy üzleti kapcsolatok szülessenek, beszállítói szerződések köttessenek.
A rendezvényhez két szarvasi oktatási intézmény is kapcsolódott.
A TSF Mezőgazdasági-, Víz és Környezetgazdálkodási Kara szolgál a szakmai konferencia helyszínéül, a Székely Mihály Szakképző Iskola diákjai pedig a szervező- és marketingmunkában segítettek. A három legjobban szereplő kiállítónak az expo zárásakor díjakat adnak át. A közönséget minden nap tombolasorsolás is várja.

Átadták a vásár díjait
Szarvasi, székesfehérvári és békéscsabai kiállítók szerepelnek a ma megnyílt II. Szarvas Expo díjazottjai között. A vásár fődíját — melyet a házigazda város polgármestere, Babák Mihály ajánlott fel —, a szarvasi Székely Mihály Szakmunkásképző és Szakközépiskola kapta. Ez az oktatási intézmény nem csak kiállítóként van jelen az expón, hanem diákjai annak szervezésébe is élénken bekapcsolódtak.
A legszebb belső stand díját (melyet a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ajánlott fel) a székesfehérvári Gemma Bútor Kft. kapta. A díjat Hódsági Tamás, a kamara elnöke adta át. A legszebb külső stand díját egy békéscsabai egyéni vállalkozó, a Grund márkanevet viselő bútorokat gyártó Szombati János kapta. A díjat az expo főszervezője, a Ribár és társai Bt. ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!