Sport

2007.05.23. 19:47

A Békés megyei játékvezetőknek jó híre van az országban

Lassan-lassan vége a kézilabdázók idei pontvadászatának a legmagasabb osztályban és attól lejjebb egyaránt, s ezzel párhuzamosan a sportág megyei érdekeltségű játékvezetői párosai is a jól megérdemelt pihenőjüket töltik majd. E testület tagjai mindenképpen sikeres idényt zárhatnak ismét maguk mögött, s Góg Zoltán, a játékvezetői bizottság elnöke joggal lehet büszke, hiszen a megyei kollégák működését megbecsülés övezi.

BEOL

A 2006—2007-es bajnoki esztendőt minden bizonnyal a békéscsabai Szegedi, Unyatinszki kettős helyezi majd leginkább a kellemes emlékei közé, hiszen az utóbbi időben mutatott fejlődésük töretlennek bizonyult, ami ebben az idényben foglalkoztatottságukban igencsak megmutatkozott. Az évadban 14 NB I-es férfi bajnoki és egy Magyar Kupa negyeddöntő mellett nyolc első osztályú női mérkőzésre, valamint számos NB I B-s rangadóra kaptak megbízatást. A páros idei megítélését mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a bajnokságok lezárását követően június 14-étől a lengyelországi Krakkóban bizonyítanak még a masters Európa-bajnokságon.

Dicséret illeti azonban a további megyei érdekeltségű párosokat is, hiszen az ugyancsak első húszban található Nagy, Túróczy páros remek tavaszt produkált, illetve a Kolarovszki, Szabó kettős is, akik hétről hétre NB I B-s nehéz rangadókon bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, ami az ellenőrzési pontátlagokban is megmutatkozik. Ebben az esztendőben NB I B-s női és számtalan NB II-es találkozókon bizonyíthatott a Kopornyik, Kovács és a Buru, Nika kettős. Az NB II-es keretben található megyei érdekeltségű párosok: Kugyela, Száva; Moldován, Ökrös; Bakucz, Levente; Medovarszki, Sebők; Csorba, Kovács; Bodóczy, Szelják; Almási, Marton. A következő évadra frissen kerül felterjesztésre az eleddig megyei mérkőzéseken közreműködő Petrovszki testvérpár.

Az országos játékvezetői ellenőri keret tagja volt és lesz a jövőben is a békéscsabai dr. Soós József, illetve a szarvasi Veszter Géza és Nyári Mihály.

Góg Zoltán jb-elnök elmondta, nagyon büszke a társaságra: — Kimondottan jól sikerült játékvezetőinknek az idény, büszkék lehetünk jó néhány kollégára, de emellett csakis egy célunk lehet a jövőben is: még jobbak legyünk! Amellett, hogy a megyei bíróink közreműködése során botránymentes találkozókról jöttek a hírek, kiemelkedő teljesítményeknek is örülhetünk, ami mindenképpen dicséretes, hiszen az ilyen példaképekkel lehet ösztönözni a pálya felé kacsingató fiatalokat. Hogy mást ne említsek, a Szegedi, Unyatinszki páros révbe érése a bizonyíték arra, hogy ha valaki a tehetsége mellett komolyan gondolja, s hajlandó tenni is a sikerért, akár lemondások árán is, akkor bármi kisülhet belőle.

S ha már itt tartunk, meg kell említenem, hogy a NB-s játékvezetőink kiemelkedő foglalkoztatottsága miatt a küldőbizottságunk tagjai bizony többször megizzadtak az évad folyamán, amikor a megyei mérkőzésekre kellett küldeniük. Megoldottuk, s a jövőben is megoldjuk majd ezt a feladatot, hiszen megyei bajnokságunk kötelez: büszkén mondhatom, Baranya és a sokkal nagyobb vonzáskörzetű Pest megye mellett a mi megyénk bajnoksága a legkomolyabb. Ezúton biztatom a fiatalokat, és elárulom nekik, hogy nyitott kapukat döngetnek, ha kellő elhivatottságot éreznek ahhoz, hogy tagjai legyenek ennek a közegnek. Talán már csak azért is lehet a mai fiataloknak ebben könnyebb a dolga, mert a Békés megyei játékvezetők rangját nem nekik kell megteremteniük, ezt már megtették az elődök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!