Hírek

2007.05.23. 14:54

Öt métert húzta a Combinot Nick Árpád

Egy 70 tonnás Combino villamos elhúzására vállalkozott Nick Árpád szerdán a Kihívás Napja alkalmából. Az erőművész az utolsóként Budapestre érkezett, 2040-es pályaszámú kocsival birkózott meg, ám a villamost a sportemberrel vetélkedő gyerekek is elhúzták.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Nick Árpád végül több mint 5 métert húzta a villamost – fotó: Stemler Károly
[/caption]A Budapesti Közlekedési Rt. szervezői arra is kíváncsiak voltak, hány gyermek erejével ér fel Nick Árpád ereje. Így a BKV sporttelepe előtti sínpályán először a Gyermekház Általános Iskola, Gimnázium és Szakiskola tanulói veselkedtek neki a mutatványnak. Száz diáknak sikerült elhúznia a járművet, a második kísérletre ötvenen gyürkőztek a feladatnak, ám félszázan már kevesen voltak. Végül 75 diáknak sikerült megmozdítania a Combinot. Utánuk Nick Árpád látott munkához, s az erőművész – főként a fogaival – több mint 5 métert húzta a 70 tonnás járművet. Ez az eseményen is jelen lévő magyarországi rekordok regisztrátora, Sebestyén István szerint „valószínűség szerint világrekord”.

Az 54 éves sportember elmondta, hogy már nem készül további rekordokra, de fellépéseket még vállal. A felkérést a múlt pénteken kapta, s vasárnap sikerült az „edzésen” megmozdítania a villamost, így vállalta a rekordkísérletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!