Hírek

2007.05.22. 09:58

Folláth Vivien és Sarudi Pál is vk-győztes

A magyar csapat négy arany-,két ezüst- és egy bronzérmet szerzett a 200 m-es döntőkben a Szegeden rendezett Mol síkvizi kajak-kenu Világkupán

BAMA

A magyar csapat négy arany-,két ezüst- és egy bronzérmet szerzett a 200 m-es döntőkben a Szegeden rendezett Mol síkvizi kajak-kenu Világkupán, így a hazai együttes összesen hét első, tizenegy második és öt harmadik hellyel zárta a háromnapos viadalt. A legrövidebb táv női K-1-es döntőjét Janics Natasa nyerte, a világbajnoki címvédő Paksy Tímea csak hetedik lett.

A négyesek vetélkedése aztán totális magyar sikert hozott. A kenusoknál Joób Márton, Horváth Gábor, Balázs Péter és Sarudi Pál hajója rajt-cél győzelmet aratott. Az utóbbi kenus a Szolnoki Mezőgép KKK kiválósága. A férfi kajakos kvartettek döntőjében hazai sikernek tapsolhatott a közönség: a Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Beé István és Babella Balázs alkotta csapat nyert. A hölgyeknél a Paksy, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina és Patyi Melinda négyes is magabiztosan győzött.

A szerdán lemondását felajánló Angyal Zoltán szövetségi kapitány által kidolgozott válogatási elvek szerint az a magyar hajó, amely a Vk-n az első három között végzett, bekerült a spanyolországi Eb-re utazó csapatba. A síkvizi versenyek mellett a maratoni Világkupa küzdelmeit is megrendezték Szegeden. Nos, Folláth Vivien, a Szolnoki KKK versenyője ismét kitett magáért, ugyanis megnyerte a hölgyek egyéni viadalát. Vivien elmondta, hogy élvezte az evezést a Matyéri pályán, ahol a szokott 21.5 km-es maratoni táv várt rájuk. Pihenésre nincs sok ideje, hiszen a hét végén a győri válogatóversenyen teszi vízre hajóját. Ez utóbbi megméretésen kvalifikálhatja magát a közelgő trencsényi kontinensviadalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!