Közélet

2007.05.20. 13:58

Zenészekkel a kulisszák mögött

A gyomaendrődi bulin testközelből láthattuk, hogy melyik zenekar, előadó miként hangol a fellépésére. Többségük már sokadszorra jött koncertezni a városba, így tudták, szívélyes fogadtatásban lesz részük.

ny. l.

Terül-terülj asztalkámmal várták most is a zenészeket, a Republic frontembere, Cipő a csontlevesre és a sült kolbászra, Charlie a marhapörköltre, Gidófalvi
Attila, a Lord billentyűse a töltött káposztára esküdött. Látszott, a házigazda Németh Dezsővel mindegyikük baráti viszonyban van, bár D. Nagy Lajos, a Bikini énekese csak óvatosan fogott kezet Dezsővel. Persze, ennek is oka volt: Lajos jobb kézfeje nemrégiben elrepedt, és még nem jött helyre teljesen. A zenészek fellépésük előtt órákkal érkeztek, és a koncertjeik után sem rohantak el, sőt többen Gyomaendrődön aludtak. Jó volt látni, hogy nem irigyek egymásra, egy sarokban Cipő, Boros Csaba (Republic) Charlie és Somló Tamás sztorizgatott jókedvűen, illetve arról beszéltek, hogy milyen is a jó basszusgitár. Egy másik asztalnál D. Nagy Lajos és Gidófalvi Attila eszmecserélt. Demjén Rózsi feleségével már szombaton kora délután befutott, bár színpadra csak este tízkor lépett. Rózsi gyomaendrődi és gyulai barátaival beszélgetett, jókat nevetgéltek. Dobrády Ákos (TNT) a fellépése előtt egymaga sétálgatott hátul az udvaron, azt mondta, ő így rakja össze fejben még utoljára, hogy mi hogyan is lesz a koncerten. Szatyi, a hang- és fénytechnika varázslója egy 17 éves srácot mutatott be, Márk énekelte az S.O.S szerelem főcímdalát. Szatyi odasúgta, figyeljük meg, mekkora sztár válik majd a fiúból. Az látszott, hogy a közönség már most megkedvelte, főként a tinilányok olvadtak el tőle. Márk elmondta: hamarosan szerepel a Jóban-rosszban című tévésorozatban. Pohl Mihály, a Lord énekese két kanál marhapörkölt között hangsúlyozta: hét évvel ezelőtt állt össze újra a csapat, és legújabb, tavalyi albumuk — Kifutok a világból — nagyon sikeres. Charlie-nak Winkler János, a gyomaendrődi Hőtechnikai és Gépipari Kft. ügyvezetője pénteken Hőterm-sapkát ajándékozott, Charlie egész nap hordta a fejfedőt, és ebben is lépett fel. Ugyanakkor nevetve cáfolta, hogy mindezért egy Hőterm-kazánt kapott volna.

A zenész nagyágyúk leginkább Esőistenhez fohászkodtak, ki kisebb, ki nagyobb sikerrel. A Benkó Dixieland Band koncertjén esett, Dobrády Ákosnál csepergett, a többiek fellépésén azonban megkegyelmezett az időjárás, és a pénteki tűzijáték is rendben lezajlott. Ami különösen jó érzéssel töltötte el a zenészeket: hiába voltak sötét felhők az égen, hiába csöpörgött néha, a közönség nem mozdult. Jobban mondva, csak a büféig. A szombat éjféli záráskor mindenki egyetértett abban, hogy a zene nagy ünnepe volt ez a két nap, ennyi sztárelőadót egyszerre nemigen láthat, hallhat az ember.

miként hangol a fellépésére. Többségük már sokadszorra jött koncertezni a városba, így tudták, szívélyes fogadtatásban lesz részük. ny. l. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!