Hírek

2007.05.12. 06:13

Szikora Róbert jubilál

Huszonöt éves az idén az R-Go. Szikora Róbert, a csiki-dam zene atyja és egykori zenésztársai jubileumi nagykoncertre készülnek.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignright" width="260"] Az R-Go háromszor volt az év együttese, számtalan nívódíjat kaptak
[/caption]– Gondolom, ahogyan ezt ilyenkor szokás mondani, „nem a pénzért” állt össze az eredeti R-Go.

– Nemcsak pénzért, hanem szerelemből hoztuk össze eredeti felállásban az R-Go zenekart. A rajongók előbb tudták, hogy az idén vagyunk huszonöt évesek, mint mi, így került szóba, hogy kellene csinálni egy nagy jubileumi koncertet. Ennek eredményeként szeptemberben idézzük meg az R-Go történetének szép fejezeteit.

– Könnyű volt becserkészni az egykori zenekari tagokat?

– Ez volt a legnehezebb, hiszen mindegyikünk éli a saját életét, mindannyiunknak megvan a saját munkája. Barile Pasquale a Hit Gyülekezetben zenél, Holló Józsi különböző zenei produkciókban vesz részt, Környei Attila a Manhattant, a Princesst menedzselte, most az Adaggiót viszi, Kozma Tiborral a mostani R-Goban is együtt játszunk. Az első gidák közül Charlotte-nak kávéháza van, Varga Éva jóslással foglalkozik. Biztos vagyok benne, valamennyien immár érett felnőttként újra átélhetjük az R-Go indulásának fantasztikus időszakát. Öt évig mindig a slágerlisták élén tanyáztunk, nyilvánvaló volt, hogy nem lehetünk elsőbbek az elsőnél.

– 1993-ban még az év szexszimbólumának is megválasztották.

– Fontosabb ennél, hogy háromszor voltunk az év együttese, számtalan nívódíjat kaptunk, a nyolcvanas években jómagam lehettem az év zeneszerzője, szerzői díjat kaptam a Curacao-fesztiválon és nagydíjat a máltai fesztiválon.

Névjegy

Született: 1953. december 16-án Budapesten.

Pályafutása: 1971-1974 között a Ferm, 1974-1982 között a Hungária együttes tagja. 1982-ben megalapította az R-GO-t. 1989-ben a zenekar nevét R-Go Proletarsra változtatta.

Díjai: ORI Nívó-díj (1986), eMeRTon-díj (1988), Huszka Jenő-díj (1996)

– Ismerve Szikora Róbertet, bizonyára megadja a módját az ünneplésnek.

– Könyvet írnak rólunk, az eredeti zenekarral készítünk egy új albumot, és készül egy festmény is, melyet jótékony célra szánunk.

– Pontosabban?

– Évekkel ezelőtt az Állatkertben örökbefogadtunk egy tevét, melynek most gidája született. Jojónak hívják, és az ő gondozására szeretnénk felajánlani a befolyt összeget.

Pályafutása: 1971-1974 között a Ferm, 1974-1982 között a Hungária együttes tagja. 1982-ben megalapította az R-GO-t. 1989-ben a zenekar nevét R-Go Proletarsra változtatta.

Díjai: ORI Nívó-díj (1986), eMeRTon-díj (1988), Huszka Jenő-díj (1996) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!