Hírek

2007.05.10. 16:41

Nem Kádár csontjait találták meg Tomcatéknél

Csontokat tartani nem büntetendő, csak bizarr, de a robbanóanyagok bármikor felrobbanhattak volna

BAMA

A kedden este a fővárosban őrizetbe vett három személy – az értesülések szerint a Tomcat néven ismert Polgár Tamás és két társa – előzetes letartóztatásba helyezését javasolja közveszélyokozás miatt a rendőrség. Jármy Tibor, a  Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a XXI. kerületi lakásban talált alapanyagok bármikor berobbanhattak volna, azaz alkalmasak voltak közveszély okozására.

A rendőrség kedden egy névtelen telefonbejelentés alapján jutott el a csepeli Nap utca egyik tízemeletes panelházának lakásába, ahol robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagokat találtak; a gyanú szerint elsősorban füstgyertyákat, füstbombákat készíthettek ott házilag. A rendőrség szerint lehetséges, hogy a bombagyártók a szerdai Békelánc rendezvényt szerették volna megzavarni.

A rendőrség a lakásban őrizetbe vett egy 21 éves férfit és egy 48 éves  nőt; a lakásból a rendőrök érkeztekor éppen távozó Tomcat szintén előzetesbe került. Az ügy fejleménye, hogy a házkutatás során egy utazóbőröndben emberi csontokat is találtak a lakásban. Hogy a maradványok hogyan kerülhettek oda, egyelőre nem tudni: Jármy Tibor azonban orvosszakértői véleményre hivatkozva cáfolta, hogy azok Kádár János közelmúltban ellopott maradványai lennének. Mint mondta, a megtalált közel 200 csont – lábszár- és bordacsontok – 30-40 embertől származhatnak, akik ráadásul nem is a közelmúltban hunyhattak el. A szóvivő hozzátette: a csontok tartása „önmagában legfeljebb csak bizarr”, de nem büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!