Hírek

2007.05.09. 17:50

Bajnai aláírta az Új Magyarország Fejlesztési Tervet

Magyar részről Bajnai Gordon írta alá a fejlesztésre fordítható főösszegeket tartalmazó tervet

BAMA

Magyar részről Bajnai Gordon írta alá tegnap a németországi Hof-ban a fejlesztésre fordítható főösszegeket tartalmazó Új Magyarország Fejlesztési Tervet. Az Európai Bizottság részéről Danuta Hübner regionális politikáért felelős biztos írta alá a dokumentumot. Az operatív programról nyár közepéig dönt Brüsszel. 

„Örülök, hogy az Európai Bizottság az első tagállamok között, minimális változtatásokkal fogadta el fejlesztési elképzeléseinket. A dokumentum a bizalomról is szól, de nem szabad elfelejtenünk: a fejlesztési pénzek más tagállamok polgárainak adócentjeiből gyűltek össze” – mondta el Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos az ünnepélyes aláírás kapcsán.

Az általunk javasolt pénzügyi keretek kevesebb mint 2 százalékkal változtak az egyes programok között, míg a teljes lehívható keret változatlan: mintegy 7000 milliárd forint. További 1300 milliárdos a hét éves támogatási keret az FVM által felügyelt vidékfejlesztésre. Több pénz jut humánerőforrás fejlesztésre, környezetvédelemre és gazdaságfejlesztésre, míg a közlekedésre fordítható pénzek egy százalékkal csökkentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!