Hírek

2007.05.06. 18:38

Lovasberény: a biztosítóról nem döntöttek

BAMA

Nem született vasárnap döntés arról a lovasberényi koalíciós egyeztetésen, hogy a nyereségérdekelt biztosítási rendszert bevezetik-e Magyarországon.

„Jelenleg még csak a szakmai egyeztetésnél tartunk, tehát nem került sor a politikai megállapodásra az egészségbiztosítási modellekről. Nem vagyunk döntéskényszerben, ezért senki sem fog konkrétumot közölni vasárnap” – közölte Gál J. Zoltán. A miniszterelnök kabinetfőnöke hozzátette, hogy a kormánypártok mindössze egy új pártfinanszírozási és közpénzügyi törvény beterjesztéséről állapodtak meg az egyeztetésen.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök először az SZDSZ által előterjesztett javaslatot hallgatta meg az egészségügyi reform folytatásáról, majd az MSZP és az Államreform Bizottság vázolhatta erre vonatkozó elképzeléseit. Az viszont egyelőre hétpecsétes titok, hogy a kormányfő tetszését végül melyik forgatókönyv nyerte el.

A Fidesz alelnöki szinten képviseltette magát Lovasberényben, igaz, Pelczné Gáll Ildikó nem jutott tovább az épület kerítésénél. „A Fidesz elutasítja a több-biztosítós egészségügyi modell bevezetését” – mondta a fideszes politikus, aki „több biztosító, kevesebb kórház” feliratú transzparenseket tartó aktivistákkal jelent meg a helyszínen.

Később megjelent Gál J. Zoltán, és azt kérte az ellenzéki képviselőnőtől, hogy menjen be vele a koalíciós egyeztetésre, és ott mondja el a Fidesz egészségügyi programját. Pelczné Gáll Ildikó azonban azzal hárította el ezt a meghívást, hogy az egészségügy átalakításáról szóló vitának a parlamentben van a helye. „Sokadszor hallhattuk, hogy a Fidesz mivel nem ért egyet, de a lovasberényi kerítésnél, brüsszeli folyosókon, vagy a Kossuth tér előtti parkolóban nem lehet modernizálni az országot” – mondta Gál J. Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!