Közélet

2007.05.02. 10:40

Ha bukik a polgármester - előtakarékosság a végkielégítésre

Több Békés megyei önkormányzatnál is gyakorlat, hogy egy biztosítási konstrukció keretében, rendszeres havi befizetésekkel előre összegyűjtik a polgármester későbbi végkielégítésére szánt forintokat.

l. j.

A hazai törvények értelmében a távozó településvezetőket háromhavi végkielégítés illeti meg kötelező jelleggel, s további háromhavi pénzt megszavazhat számára a képviselő-testület, amennyiben elégedettek munkájával.
Szarvason már 2003 áprilisában megkötötték ezt a biztosítási szerződést, így Babák Mihály leendő végkielégítésére szépen szaporodtak a forintok.
A tavaly októberi önkormányzati választásokon azonban a polgármestert ismét megválasztották, így a végkielégítés kifizetésére nem volt szükség. A biztosítási szerződés április 30-án lejárt, az összegyűlt mintegy 4,7 millió forintot most megkapja és szabad forrásként használhatja az önkormányzat. A szerződést 2007. május 1-jei kezdési időponttal ismét megkötötték, így a négyéves ciklus végére újra rendelkezésre áll majd a végkielégítésre fordítható összeg. A konstrukció a polgármesterre vonatkozó élet- és balesetbiztosítást is magában foglalja.

Hasonló módon jártak el Gyomaendrődön is, ahol Várfi András polgármester majdani végkielégítésére már szintén gyűlnek a forintok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!