Közélet

2007.04.27. 21:49

A Csaba Tévé húszmilliója

Húszmillió forintot szán idén médiatámogatásra a békéscsabai önkormányzat. Az összeg nagy vitát váltott ki a csütörtöki közgyűlésen, ugyanis a pénz többszöröse annak, amit eddig kifizetett a városháza.

F. G. K.

Hogy pontosan mennyit adtak korábban, nem tudni. Az SZDSZ-nél a tegnapi sajtótájékoztatón 2—3 millióról, az MSZP-nél 4—5 millióról beszéltek, Vantara Gyula fideszes polgármester pedig úgy tudja, a 2005-ben kötött megállapodás tízmillió forintról és további pályázati pénzekről szól. Ezt az összeget emelték most húszmillióra. A pénzt a Csaba Televízió kapja azért, hogy élőben közvetítsék a testületi üléseket, havonta 25—38 perces vitaműsorokat készítsenek és 23—30 percben lehetőséget adjanak arra, hogy a polgármester szerepeljen a csatornán. Az ellenzéki képviselők sokallják, hogy egy perc műsoridő most már több mint 500 forintba kerül a helyi televízióban.

Velkey Gábor megkérdezte a város jelenlegi vezetését miért van szüksége a Csaba Televíziónak húszmillió forintnyi közpénzre, de érdemi választ nem kapott. Baji Lajos (MSZP) pedig úgy érzi, hogy tényleges munka helyett a szereplésre költ a város. Vantara Gyula polgármester ellenben azt hangsúlyozta: korábban az MSZP, a Fidesz, az MDF és az SZDSZ kötött szerződést a Csaba Televízióval, holott ezt nem tehették volna meg, mert nem jogi személyek. Ezért most az önkormányzat írta alá az új szerződést, amely már húszmillió forintról szól.

Szudár László, a Csaba Televízió ügyvezető igazgatója szerint mintegy 4—5 millió forintot kaptak korábban a várostól, hogy a fent említett műsorokat elkészítsék. Ezenkívül pályázatokon és alapítványokon keresztül juttatott az önkormányzat a csatornának további évi 14—15 millió forintot. Vagyis szerinte nem változik a végszámla összege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!