Közélet

2007.04.02. 15:01

Kisebbség a többségért - Orosházán járt az osztrák nagykövet

Az orosházi német kisebbségi önkormányzat évek óta sikerrel rendez országnépszerűsítő napokat. Ezzel is bizonyítja, a kisebbség is tud tenni a többségért. Hétfőn is ezt bizonyítják: először a Szántó Kovács János Területi Múzeum kertjében, ezekben az órákban pedig a Táncsics gimnáziumban.

cs. i.

Újabb, gazdag programot kínáló felső-ausztriai napokat ígérnek a szervezők mától. Ausztria magyarországi nagykövete, dr. Ferdinand Mayrhofer-Grünbühel is Orosházára érkezett, reggel Németh Béla polgármesterrel való találkozása után a Harruckern Ferenc báró tiszteletére állított emléktáblánál üdvözölte vendéglátóit az orosházi múzeum kertjében. A nagykövet emlékeztetett arra, hogy Békés-Csongrád és Arad megyék reményteli korszaka utáni, a XVI. században elnéptelenedő vidékre az a Harruckern Ferenc hozott letelepedőket, aki Felső-Ausztria egyik kisközségében született. Az európai elveket valló birtokos már akkor bizonyította, a sokszínűség mellett is lehet békés az együttélés.
A koszorúzás után a diplomata a Táncsics gimnáziumban folytatta programját. Hétfőn délután a középiskola diákjai kulturális műsorral készültek, ahol fellépnek a merániak is. Kedden vers- és prózamondó verseny kezdődik osztrák művekből az evangélikus iskolában. Szerdán a Táncsicsban kvízjátékra várják az ifjúságot. Felső-Ausztriáról és a Harruckern családról kell bizonyítaniuk felkészültségüket a nevezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!