Közélet

2007.03.27. 18:47

A románok vétója után máshol húzzák meg a nadrágszíjat Kétegyházán

Nem kudarcként, hanem a románság felé tett gesztusként értékelte a polgármester, hogy a helyi képviselő-testület végül nem szavazta meg a hét elején a román és a magyar iskola integrációját Kétegyházán. Kalcsó Istvánné elmondta, ő békét akart és akar a településen, ezért nem bánja, hogy ilyen döntés született, noha a hosszas és alapos előkészítés után természetesen nem ezt szerették volna elérni.

Cs. Á.

A közmegegyezés tehát — ha nem is könnyen, de létrejött, ám ezzel a helyi kincstárat nem lehet megtölteni. S mivel az önkormányzat így érdemben nem tud takarékoskodni az iskolákkal, más megoldás után kell nézni. A várható megszorítások — bár konkrétumokat még nem lehet tudni — a településüzemeltetés területén érinteni fogják a közalkalmazotti létszámot, s több helyen áttérnek a részmunkaidős foglalkoztatásra. A nem kötelezően vállalt önkormányzati feladatok csökkentése mellett a tervek között szerepel, hogy az újfalusi óvodások a jövőben a település központjában tanulnak. Elképzelhető az is, hogy a másik óvodát leválasztják a román iskoláról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!