Közélet

2007.03.26. 13:58

A pultos összejátszott a csuklyás rablóval

Előre megtervezett rablás történt a múlt héten Békéscsaba egyik sörözőjében. A pultos összejátszott a hétvégén elfogott gyanúsítottal, így mindkettőjük ellen eljárás indult.

BEOL

Mint arról korábban írtunk, március 21-én késő este érkezett bejelentés a Békéscsabai Rendőrkapitányság ügyeletére arról, hogy Békéscsabán a Kolozsvári utcában kirabolták az egyik italboltot. Valaki csuklyával a fején bement a vendéglátóhelyre, fejbe ütötte az ott lévő vendéget, a pultostól pedig egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt. Az ismeretlen több mint 200 ezer forinttal távozott. A pultos férfi azonnal hívta a söröző tulajdonosát, aki értesítette a rendőröket. A főkapitányság forrónyomos csoportja és a városi kapitányság munkatársai nagy erőkkel láttak munkához és keresték a fegyveres rablót. A szolgálatban lévőkön kívül közel 20 készenlétes rendőrt rendeltek be. Végigjárták a környező szórakozóhelyeket, kocsmákat, a forgalmasabb helyeket. Mindenhol arról kérdezősködtek, nem járt -e ott valaki, aki nem tudott fizetni, vagy gyanúsan viselkedett.

A minden részletre kiterjedő aprólékos munka során azonban a nyomozók úgy látták, hogy hasznos lenne a pultos fiatalember ismételt kihallgatása. Mikor erre sor került kiderült, hogy a dolog nem teljesen úgy történt, ahogy először vázolta azt a rendőröknek. Valaki valóban bement az italmérő helyre, és elvitte a pénzt, de ő nem egy ismeretlen személy volt. A fiatalember ugyanis nem áll túl jól anyagilag, és van egy olyan ismerőse, aki szintén hasonló problémákkal küzd. Ezért megbeszélték, hogy egy alkalmas időben az ismerős, K. Bálint rablást színlelve egy riasztópisztollyal bemegy majd a sörözőbe, és az előre megbeszélt forgatókönyv szerint követeli, majd elhozza a bevételt, amin később megosztoznak.

Szerdán késő este a pultos fiatalember alkalmasnak találta az időpontot, és telefonon értesítette K.-t. A helyiségben ugyanis csak egy vendég volt, aki ráadásul utólag hitelesíteni is tudta a történetet azzal, hogy a rendőröknek elmondta: valóban látta, hogy valaki fegyverrel berontott a sörözőbe, aztán fejbe is vágta őt, majd pénzt követelt a pultostól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!