Hírek

2007.03.20. 17:12

Mindenki egyet ért a kistérségek fejlesztésével

Egyetértenek a kistérségi rendszer fejlesztésében az önkormányzati érdekszövetségek és a kormány, vita csak a módszerről folyik, mondta el kedden Lamperth Mónika. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint a kérdés, hogy kétharmados törvény szabályozza-e a társulások megalapítását és fejlesztését, vagy továbbra is pénzügyi-jogi ösztönzési formával segítsék az előrelépést.

BAMA

A tárcavezető elmondta, a közigazgatási rendszer reformjának a közepén tartunk, s létrejöttek már a regionális államigazgatási intézmények és 168 kistérségi társulás. Ezen társulások lényege, hogy az együttműködések eredményeképp jó minőségű szolgáltatásokat kapjanak az ott élők. A műhelybeszélgetésen Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára kitért arra, tárcája több mint 20 kistérségben tervezi járóbeteg-ellátási központok építését az esélyegyenlőség jegyében. Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter szerint szociális téren célkitűzés, hogy a településeken elérhetőek legyenek az alapvető szolgáltatások, mint az étkeztetés és a házi segítségnyújtás. Hiller István oktatási és kulturális miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt két és fél évtizedben jelentősen csökkent a gyermekek száma, ám a nagyvárosok környékén növekszik a tanulólétszám, s ezzel számolni kell a kistérségeknek, illetve a fejlesztések során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!