Közélet

2007.03.09. 14:58

Megbukhat a kétegyházi iskolák összevonása

Közeledett ugyan a tantestületek és a helyi önkormányzat álláspontja, ám még kétséges, össze tudják-e vonni a két általános iskolát Kétegyházán. Kalcsó Istvánné polgármester szerint azért van szükség a két intézmény közötti integráció erősítésére, mert másképp a település sohasem vergődik ki a költségvetést sújtó hiány által előidézett csapdából.

cs. á.

A polgármester szerint ugyanolyan tanrenddel, ugyanazon a helyen folyhatna az oktatás a két iskolában, s már ezzel a lépéssel megtakarítanának 19,5 millió forintot.
— A magyar iskolában lényegében elfogadták javaslatainkat, ám a románban még mindig nem támogatják elképzeléseinket, amellyel közös vezetője lenne a két iskolának, ám a román nemzetiségi oktatást  semmilyen hátrány nem érné — tudatta Kalcsóné.
Ha a két alma mater integrációjában nem tudnak előrébb lépni Kétegyházán, a helyzet hasonlóvá válhat a lökösházihoz. Ott a  létszámgondok miatt a helyi önkormányzat szerint már csak egy másik településsel való társulás segíthet.

még kétséges, össze tudják-e vonni a két általános iskolát Kétegyházán.

Kalcsó Istvánné polgármester szerint azért van szükség a két intézmény

közötti integráció erősítésére, mert másképp a település sohasem vergődik ki a költségvetést sújtó hiány által előidézett csapdából. cs. á. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!