Hírek

2007.03.08. 07:46

Bayern München – Real Madrid 2 – 1 (1 – 0)

A kezdőcsapatok: Bayern München: Kahn, Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm, Salihamidzic, van Bommel, Hargreaves, Schweinsteiger, Makaay, Podolski Real Madrid: Casillas, Raul Bravo, Helguera, Sergio Ramos, Torres, Diarra, Emerson, Gago, Higuain, Raul, van Nistelrooy

Stanga István

Óriási a tét mindkét sztárcsapat és edzőik számára. A bajor csapat trénere, Ottmar Hitzfeld bizonyíthat, hogy képes sikert elérni a hazai bajnokságban csak botladozó Bayernnel, míg Fabio Capelló csak egy továbbjutással szilárdíthatja meg maga alatt a kispadot.

 1 p. GÓL, 1 – 0. VEZET A BAYERN! Fantasztikus... Aki tíz másodpercet késett a stadionból vagy a tévék elől, lemaradt a németek vezető góljáról. A bénázó Roberto Carlostól Szalihamidzsics könnyedén elvette a labdát, középre játszott, Makaay pedig az alsó sarokba lőtt.

 4. p. Ismét Makaay kerülhetett volna helyzetbe, de a spanyolok most éberebbek voltak.

  8. p. Az amúgy is idegesen futballozó Sergio Ramos begyűjtött egy sárga lapot.

 22. p. Podolski megduplázhatta volna a Bayern-előnyt, ha nem kapkod. Rávezethette volna Casillasra a labdát, azonban  mintegy 20 méterről ellőtte, a spanyol hálóőr gond nélkül hárított.

 24. p. A hollandus Makaay a legveszélyesebb német támadó. Újra helyzetbe kerülhetett volna, végül Lucio tisztázott.

 24. p. A sárga laok tekintetében már 1-1, ugyanis van Bommel is „besárgult” .

 28. p. És megint Makaay... Ügyesen ugrott ki a szerencsétlenkedő védők közül, a lövése sem volt gyatra, de Casillas lábbal védett.

 32. p. Cserélt a Real. Capello lehozta Emersont, s akit a támadóbb szellemű Guti váltott.

 42. p. Mintha éledeznének a spanyolok. Van Nistelrooy lőhetett, de az égbe bombázott.

 43. p. Megint csak van Nistelrooy előtt adódott lehetőség, de fejese Kahn ölében landolt.

 Az első félidei teljesítmények alapján teljesen megérdemelt a németek vezetése. Ha az eddig nem sok veszélyt jelentő Real képtelen újítani, elbúcsúzik a Bajnokok Ligájától. További félidei eredmények: Milan – Celtic 0 – 0, Arsenal – PSV 0 – 0, Manchester United – Lille 0 – 0.

  48. p.  Podolski gyorsan begyűjtott egy sárgát.

 49. p. Raul próbálkozhatott, s lövése nem sokkal kerülte el Kahn kapuját.

 52. p. A Higuain helyére beállt Cassano mintegy 15 méterről szabadon lőhetett, de fölévágta a labdát.

 56. p. Oliver Kahnnak köszönheti a Bayern, hogy nem iksz az állás. Van Nistelrooy remek fejesét Oli parádésan tornászta ki.

 57. p. Guti kapott sárgát.

 62. p. Most meg Diarra.

 67. p. GÓL, 2 – 0. Úgy tűnik, eldőlt a meccs. Sagnol szöglete után az amúgy sérüléssel bajlódó Lucio nagyszerűen fejelt a hálóba. 

 70. p. Makaayt Claudio Pizarro váltotta a németeknél.

 70. p. Szalihamidzsics fejese éppen csak elkerülte a kaput.

 73. p. Most meg Raul veszélyeztetett fejjel, de ez Kahnnak nem okozott gondot.

 81. p. Robinho elesett a 16-oson belül, a bíró úgy ítélte meg, hogy Lucio szabálytalankodott, Tizenegyes.

  81. p. A büntető elvégzése előtt Van Bommel és Diarra viaskodott jobb pozícióért a 16-os vonalán. A bíró megúnta, mindkettőnek felmutatta a második sárga lapját, ami egyben azt is jelentette: közösen mehettek zuhanyozni.

 82. p. GÓL, 2 – 1. Van Nistelrooy belőtte a 11-est. Visszatérhetnek a spanyol remények?

 86. p. Sagnolt a bajoroknál Görltz váltotta.

 88. p. Hitzfeld megint cserélt, a németek ezzel is ölik az időt.

 91. p. Felordítottak a Real-hívek, de hiába... Sergio Ramos hatalmas gólt lőtt 22 méterről, de a bíró érvénytelenítette, mert szerinte a spanyol előtte kézzel ért a labdához.

 Vége a találkozónak. A győzelmet jobban akaró és a jobban is játszó Bayern jutott a BL legjobb nyolc csapata közé. Végeredmények, továbbjutók: Arsenal – PSV 1 – 1, a hollandok kerültek a negyeddöntőbe. Manchester United – Lille 1 – 0, a MU simán került tovább. Milan  –  Celtic 1 – 0. Az olaszok egy hosszabbításban szerzett góllal biztosították a helyüket a további küzdelmekben.

 

Bayern München: Kahn, Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm, Salihamidzic, van Bommel, Hargreaves, Schweinsteiger, Makaay, Podolski

Real Madrid: Casillas, Raul Bravo, Helguera, Sergio Ramos, Torres, Diarra, Emerson, Gago, Higuain, Raul, van Nistelrooy

Stanga István -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!