Közélet

2007.02.27. 13:14

Pályázatvadászok Szarvason

Az Európai Uniónak kevés olyan programja van, ami a kultúrát támogatja. Szarvason azok az intézményvezetők és a művelődési házak munkatársai találkoztak, akik szerettek volna tájékozódni a lehetőségekről. A kedd délelőtt részükre hirdetett találkozóra eljött a komáromi Csokonai Művelődési Központ igazgatója, Gábor Klára is.

cs. i.

2008 a kultúrák közötti párbeszéd éve lesz, erre hosszas előkészítést igénylő nagy projektekkel lehet pályázni. Az intézmények meglévő partnerségi kapcsolataikat hasznosíthatják. Akik több művészeti ágat képesek bevonni, sikeresek lehetnek. Gábor Klára hangsúlyozta, az EU az összműveltség felé nyit. Lehetőség van az élethosszig tartó tanulás programjába is bekapcsolódni, ehhez is rendel forrásokat az unió. Gila Károly vidékfejlesztési szakértő úgy fogalmazott, kiművelt emberfők nélkül nincs vidékfejlesztés. A Leader pályázatokkal helyben született ötletek válhatnak valóra. Elhanyagolt művelődési házakra közösségi terek fejlesztése címén  forrás is szerezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!