Hírek

2007.02.26. 16:54

Baleseteket okozott a február végi tél

Tegnap hajnalban váratlanul megérkezett a tél, és a délig leesett csaknem öt centiméter hó, valamint az autósok fő ellenségének számító ónos eső az ország északi megyéiben

V.M.

Tegnap hajnalban váratlanul megérkezett a tél, és a délig leesett csaknem öt centiméter hó, valamint az autósok fő ellenségének számító ónos eső az ország északi megyéiben – Pest, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Nógrád – alaposan megnehezítette a közlekedést.

„Országszerte csaknem harminc helyre riasztották a katasztrófavédelmet, elsősorban árokba csúszott autók, és a főutakon keresztbe fordult kamionok műszaki mentését kezdték meg a szakemberek” – mondta Dobson Tibor.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hozzátette, hogy a balesetek általában kisebb anyagi kárral, valamint a mentés idejére a forgalom lelassulásával jártak. Egyetlen súlyosabb balesetről tudott beszámolni: a Pest megyei Nagykovácsi felé vezető úton fának ütközött egy gépkocsi, vezetőjét súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani, miután a beszorult fiatal nőt kiszabadították a tűzoltók.

A hétfő reggel autóval munkába induló fővárosiak életét is az utakra ráfagyó ónos eső nehezítette meg, sokan a már elhamarkodottan feltett nyári gumik miatt koccantak egymásnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdáig még országszerte várható csapadék, de a hét közepétől tíz fokos meleg is válthatja a hideg, teles időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!