Közélet

2007.02.26. 15:30

Embercsempészek a határon

Nagylakon egy osztrák rendszámú személygépkocsit vezető román férfi három moldáv állampolgárt szeretett volna a határon áthozni hamis útlevelekkel. Méhkeréken szintén hamis igazolványokkal bukott le 5 román állampolgár.

cs.i.

Az Orosházi Határőr Igazgatóság nagylaki átkelőhelyén a magyar és a román határőrök ellenőriztek egy Romániából hazánkba belépni szándékozó osztrák rendszámú személygépkocsit a hét végén. Az Audi és az abban utazó román állampolgárokról Kunos Gyula, az igazgatóság sajtóreferense elmondta: a járművet vezető 47 éves román férfi a határon 3 moldáv állampolgárt akart áthozni, akik hamis román személyigazolvánnyal igazolták magukat. A 36 és 29 éves férfiak és 32 éves női úti társuk ellen közokirat-hamisítás, míg a román sofőr ellen embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv eljárást kezdeményezett.
A méhkeréki átkelőhelyen is közös ellenőrzést végeztek a a magyar és a román határőrök. Egy Romániából hazánkba belépni szándékozó jármű okmányai alapján kiderült, az öt román állampolgár  (3 férfi és 2 nő) hamis román személyigazolvánnyal szerette volna átlépni a határt. Velük szemben is a román határőrizeti szerv kezdeményezett eljárást. cs. i.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!