Közélet

2007.02.08. 16:12

Széles sávon folyik a vita

Egyre inkább úgy tűnik, valami nincs rendben Újkígyós és Medgyesegyháza vezetése között. A vita tárgya egy már megnyert, 146 milliós pályázat, ami jelen állás szerint még akár el is úszhat.

Cs.Á.

Vizsgálóbizottságot alakítottak Újkígyóson, mert úgy vélik, túl lassan halad egy 146 millió forintos beruházás. Ecker György, a frissen alakult grémium elnöke elmondta lapunknak, hogy Medgyesegyházával és Medgyesbodzással — előbbi gesztorkodásával — közösen pályáztak a szélessávú informatikai rendszer kiépítésére.
— Tavaly májusban már megkaptuk az értesítést, hogy megnyertük a támogatást, ám azóta sem történt semmi. Még a támogatói szerződést sem írtuk alá, és a gesztor Medgyesegyházától sem kapunk semmilyen érdemi információt, noha próbálunk minél többet megtudni az ügy aktuális állásáról — adott hangot félelmeinek Ecker.
Az újkígyósiak úgy látják: mivel eddig sem haladt előre túlzottan öles léptekkel az ügy, ezért könnyen kicsúszhatnak az október végi, a kivitelezés lezárására megszabott határidőből.  Ekkorra már be kellene fejezni a beruházást, addig pedig a támogatói szerződés aláírásán túl a tervezéssel, a közbeszerzéssel és a kivitelezéssel is végezni kell. Ha ez nem történik meg, összesen 108 millió forintos pályázati forrástól esne el a három település.

A teljes cikk a Békés Megyei Hírlap február 9-ei számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!