Közélet

2006.12.04. 12:37

Egy halott, 24 sérült a múlt héten a megye útjain

Tíz közlekedési balesetben huszonnégyen sérültek meg az elmúlt héten Békés megyében — tájékoztatotta lapunkat Szombati Andrea, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

BEOL

Kedden Orosházán történt egy olyan baleset, melynek helyszínén négy sérültet kellett ellátniuk a mentőknek. Csütörtökön pedig a 47-es számú főút Békéscsaba és Mezőberény közötti szakaszán történt halálos baleset, melyben egy férfi életét vesztette és további kilenc személy sérült meg súlyosan illetve könnyebben. Ittas közlekedő két esetben okozott balesetet. Orosházán egy férfi ült úgy biciklire, hogy előtte szeszes italt fogyasztott.
Az egyik kereszteződésben aztán nem adott elsőbbséget egy másik kerékpárosnak, így összeütköztek. Az ittas férfi nem sérült meg, a másik biciklis viszont 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Egy másik férfi ugyan nem ült fel ittasan a biciklijére, csak tolta a kétkerekűt, de így is baleset érte. Csorváson az úttest egyik széléről a másik oldalra akart átmenni, de éppen a mögötte érkező autó elé lépett ki. A kocsi elsodorta a férfit, akit könnyű sérüléssel vittek kórházba.
A múlt héten történt balesetek sérültjei közül öten hatvan évnél idősebbek. Mindannyian kerékpárosként szenvedtek vagy okoztak balesetet. Egy 72 éves asszony például világítás nélkül kerekezett Békésen, amikor elütötte egy autó. A baleset 16 óra 45 perc körül történt, de a korai sötétedés miatt már 16 óra előtt is indokolt a kerékpárokon az első illetve hátsó világítás használata. Emellett pedig a párás, ködös időben nagyon fontos a biztonságos sebesség megválasztása.
A jelentősen lecsökkent látótávolság és a párától csúszós út a járművezetők számára sokszor azt is jelenti, hogy még az adott útszakaszon egyébként megengedettnél is lassabban kell hajtani. A rendőrség kér mindenkit, hogy a saját, valamint mások biztonsága érdekében is legyen körültekintő és óvatos az utakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!