Hírek

2006.11.02. 17:16

Civil javaslatok a békés megoldáshoz

A baloldaliak nem kommunisták, míg a jobboldaliak nem nácik a Védegylet szerint

Vég M.

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet szerint Magyarország immár elhúzódó politikai válság állapotában van, ezért tegnap „a demokráciát féltve” állásfoglalást adott ki, amely javaslatokat tartalmaz a békés megoldáshoz. „A kormány hagyjon fel a gyülekezési törvény szigorítását célzó kísérletekkel, valamint működjön együtt a rendőri jogsértések kivizsgálására tett ellenzéki kezdeményezésekben” – szerepel a Majtényi László volt adatvédelmi biztos által vezetett szervezet dokumentumában. Ugyanakkor felszólítják az ellenzéket, hogy utasítsa el a kormány leváltásának parlamenten kívüli eszközeit és vonja vissza az országot megbénító népszavazási javaslatát.

„Függetlenül attól, hogy a politikai válság megoldását ki miben látja, a demokráciát féltő valamennyi embernek egyet kell értenie abban, hogy a megoldást békés, parlamenti keretek között kell megtalálni. A kormány és a parlamenti ellenzék közös felelőssége, hogy ez így történjék” – írják.
Nem ez az első ilyen jellegű állásfoglalás, hiszen szerdán a Védegylet – ők javasolták Sólyom Lászlót államfőnek – 12 pontban foglalta össze véleményét a kialakult helyzetről. Szerintük a baloldaliak nem kommunisták, míg a jobboldaliak nem nácik. Felhívják a figyelmet arra, hogy a kormány ellen az utcán tüntetni ugyan demokratikus alapjog, ugyanakkor elítélik az árpádsávos zászló használatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!