Hírek

2006.05.04. 16:46

Megszüntetik a vészhelyzetet a Tiszánál

Szüntessék meg az árvízi veszélyhelyzetet május 9-én 15 órai hatállyal a Tisza mentén – kezdeményezte tegnapi ülésén a Kormányzati Koordinációs Bizottság (KKB).

Éber Sándor

Lamperth Mónika belügyminiszter, a KKB vezetője szerint a napi 10-12 centiméteres apadást figyelembe véve jövő hét kedden már indokolt lehet a veszélyhelyzet feloldása. Eddig 11,5 millió homokzsákot építettek be a védvonalakba, a munkálatokban részt vevők létszáma pedig volt, amikor elérte a 20 ezret.


Jelenleg 1773 embernek kell távol maradnia otthonától, ebből 251-en a dunai, 1293-an a tiszai árvíz, míg a többieknek a belvíz miatt. A kormány rövidesen dönt arról, milyen támogatást vagy segítséget kapnak azok, akiknek a magántulajdonában kár esett az árvíz miatt.
„A kitelepítettek egy-két napon belül visszatérhetnek az otthonaikba, állataikat pedig már a jövő héten visszavihetik” – mondta Persányi Miklós. A vízügyi miniszter szerint a helyreállításnak nincs anyagi akadálya. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság rendeletben engedélyezte, hogy ma reggel visszaköltözhetnek az árvízveszély miatt a Köröszug településeiből – Csépáról, Szelevényről és Tiszasasról – két hete kitelepítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!